Motocross – på gott och ont

motocrossSporten motocross har bland de högst antal skadade per år och klassas även därför som en av de farligaste sporterna i Sverige. Är det då verkligen okej att utöva denna sport eller borde den avskaffas? Men alla skadar sig inte, så vad skulle hända med alla dessa människor som brinner för sporten motocross? Vad man kan konstatera är att motocross är en sport som för med sig både gott, tillsammans skall vi gå igenom några av dessa.

Många goda minnen har skapats på grund av motocross, minnen som sent kommer glömmas. Visst, många skulle säga att motocross är farlig och bör därför inte få utövas, men vad man måste tänka på är att alla sporter är farliga på sitt sätt. Det höga antalet skadade per år är siffror som inte går att förneka, men det var också på grund av detta man valde införa kriteriet om ett licensinnehav.

Men fortfarande har motocross bland det högsta antalet skadade per år, trots licensens införande. Borde inte detta fungera som varningsklocka för att de inte fungerar? Det finns trots allt hundratals säkrare sporter, så varför inte välja någon av dessa?

De nämnda argumenten är endast illustrativa exempel. Det riktiga valet återstår: vilken av dessa två sidor av vågen kommer du lägga din sten på.