Vad är ett överkast bra för?

överkastIdag är det inte helt ovanligt att sängen är prydd av ett mönstrat överkast men inte många vet egentligen vad de används för. De flesta ser det endast som något snyggt och ibland stilbildande i rummet men detta är egentligen bara ett av överkastets användningsområden. Den dekorativa funktionen blir dock en utmärkt startpunkt!

Ursprungligen så gav man ett överkast i presenten när något viktigt hade hänt och redan då så använde man också den som något dekorativt. Just den dekorativa funktionen har blivit mest betonad idag, många väljer att använda det som något stilbildande i sovrummet. Det är också en utmärkt utgångspunkt om man vill bygga upp rummets design.

En annan del av överkastets syfte är dess värmegivande funktion. Förut var de inte lika självklart att sängen var varm och därför började man använda sig utav överkast ofta med i kombination med filtar för att kunna hålla värmen uppe.

Den sista funktionen är en av de viktigaste, och det är skyddet som ett överkast ger när det ligger över sängen. Det är onödigt att köpa fina tillbehör till din säng och sedan inte skydda dem.

Med alla denna information har vi nu bra förståelse för dess syfte och kan därför också använda ett överkast på bästa sätt.